Home Werkwijze Aanbod Contact Over mij

Crisis, de noodrem van ons zelfherstellend vermogen

April 2020

De wereld is in crisis en dat heeft tot gevolg dat veel mensen in een persoonlijke crisis raken.
Een crisis vertelt ons dat onze manier van leven geen stand kan houden. Ons leven is zover uit balans dat we aan de uiterste grens zijn gekomen van onze natuurlijke mogelijkheden tot herstel.
Het elastiekje kan niet verder uitgerekt worden. De natuurlijke rem treedt in werking.

De wereldcrisis laat zien dat onze manier van leven een aanslag betekent op het herstellend vermogen van ons lichaam. De mensen waarbij het lichaam geen mogelijkheden meer heeft om zich te herstellen, komen te overlijden. Andere mensen gaan inzien dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam erg belangrijk is en daarom gekoesterd moet worden.

Maar ook het economische systeem kan geen stand houden in deze crisis. De economie is tot stilstand gekomen. Hierdoor wordt opeens het zelfherstellend vermogen van de natuur zichtbaar. Als de economie op volle toeren draait, kunnen zowel de natuur als ons lichaam hun herstellende werk niet doen. We gunnen ons geen tijd om de beschadigingen die we met onze manier van leven hebben aangebracht te herstellen. We gaan maar door met onze voor onze natuur schadelijke levensstijl en brengen beschadiging op beschadiging aan.

Een crisis dwingt je om een time-out te nemen en om eens te gaan evalueren of de manier waarop je je leven hebt ingericht wel de beste is voor jezelf en je omgeving.

Het leert ons 2 dingen:

 • we moeten onze levensstijl zo veranderen dat we rekening houden met de mogelijkheden van de natuur in het algemeen en ons lichaam in het bijzonder.
 • na iedere veel van ons lichaam en de natuur eisende activiteit moeten we rust nemen zodat we op een natuurlijke manier kunnen herstellen van de inspanning.
 • Wat is er mis in jouw leven en hoe ga je daar definitief verandering in brengen?

  Er zijn al heel wat mensen die al volledig door deze persoonlijke levensveranderende crisis zijn heengegaan.
  Ik ben er daar één van en ik sta klaar om je te ondersteunen bij jouw veranderingsproces.

  < Vorige     Volgende  >

  Reageren? Stuur een e-mail


  Bedrijfsgegevens:
  Praktijk Cisca de Lint
  Dolfijnpark 4
  2983 AZ Ridderkerk

  T: 06-29236792
  E: info@praktijkciscadelint.nl

  KvK: 24462049

  Aangesloten bij:
  Beroepsvereniging CAT
  CAT
  Geschilleninstantie GAT
  GAT