Home Werkwijze Aanbod Contact Over mij

Angst voor de toekomst lost op in het schijnsel van het eigen innerlijke licht

Oktober 2015

Je oude leven is nog 'actief', anderen verwachten de 'oude jij'

De bestaande werkelijkheid representeert nog grotendeels je oude leven. Je vormde en leefde dat leven niet alléén, maar samen met anderen.
Hoewel jij dat leven inmiddels achter je hebt gelaten, wordt het nog wel steeds vormgegeven en geleefd door anderen alsof jij er nog deel van uit maakt.

Die anderen weten niet dat jij inmiddels aan een ander leven bent begonnen en dat jij een nieuwe verbeterde versie bent van je oude zelf. Er lijkt voor hen niets veranderd.
Ze zien jou nog steeds als onderdeel van het bestaande leven, een leven dat jij mede hebt vormgegeven en dat zij nog steeds aan het vormgeven en leven zijn omdat ze denken dat dat leven hen nog iets te bieden heeft.

Jij hebt je echter volledig uit dat leven teruggetrokken en bent bezig een nieuw leven vorm te geven en te leven. Je levert geen aandeel meer aan het oude leven en voegt niets meer toe aan de levens van anderen die dit oude leven willen vormgeven.

Daar waar het oude leven en je nieuwe leven niet in lijn zijn met elkaar, kunnen ze met kracht op elkaar botsen om een doorbraak te forceren.
Deze kracht kan van twee kanten komen:
je nieuwe leven kan proberen door je oude leven heen te breken
(jij maakt dan inbreuk op de levens van anderen die deel uitmaakten van je oude leven),
of het oude leven kan proberen door je nieuwe leven heen te breken
(anderen die nog willen profiteren van jou als onderdeel van hun leven maken dan inbreuk op jouw leven).

In het eerste geval wil jij je eigen nieuwe pad vormgeven maar moet je eerst door muren in de bestaande werkelijkheid heen breken, in het tweede geval breekt de oude werkelijkheid door de afgebakende grenzen van je nieuwe pad heen.

Hoe je het beste je eigen pad kunt volgen dwars door de bestaande wereld heen, op zo'n manier dat er weinig tot geen weerstand ontstaat en zodanig dat anderen op hun eigen pad terecht komen, heb ik al uitvoerig beschreven.
De vraag: "Hoe ga je het beste om met de situatie dat je grenzen zijn geschonden door anderen die graag willen dat jij je oude leventje weer oppakt?", was echter nog niet aan de orde geweest.

De eerste reactie als zoiets gebeurt is je uit angst terugtrekken in je schulp. Een deken over je hoofd heen trekken en je verstoppen voor de gevaren van buiten die het blijkbaar op je gemunt hebben. "O nee, ik kan echt mijn pad niet meer volgen. Ik moet een veilig heenkomen zoeken!".
De gebeurtenis heeft je angst aangewakkerd en nu denk je erover dat het beter voor je zou zijn om van je pad af te gaan wijken omdat het gebied waar je pad doorheen loopt niet veilig blijkt.

In je schulp, onder je deken, is het in het begin aardedonker.
Wanneer je ogen echter gewend zijn aan het lage lichtniveau dan verschijnt er wat licht in de duisternis. Je eigen innerlijke licht gaat steeds feller schijnen in het duister (je kan je eigen innerlijke licht steeds beter waarnemen).
Hierdoor ben je in staat om de gebeurtenis te bekijken in een ander licht.
Wat is er nu eigenlijk werkelijk gebeurd en wat is de werkelijke schade?

Je zou dan weleens tot de conclusie kunnen komen dat de schrik groter was dan de schade.
Wat beschadigd of weggenomen is, blijken resten van je oude leven die in je nieuwe leven geen betekenis meer hebben. Als de botsing er niet was geweest, dan had je dat in je oude leven gemanifesteerde materiaal meegesleept in je nieuwe leven. Het zou alleen maar belemmerende ballast zijn, gewicht zonder waarde of betekenis.

Deze mensen, die de intentie hadden om ten koste van jou te profiteren van het leven dat je had opgebouwd in het verleden, hebben bijgedragen aan het opruimen van de resten van je oude leven waardoor je meer ruimte hebt gekregen voor het manifesteren van je nieuwe leven.

Wanneer het je niet zelf lukt om je oude leven op te ruimen om plaats te maken voor het nieuwe, dan zal het leven je daarbij helpen. Deze hulp komt altijd onverwachts zodat je geen kans meer hebt om actie te nemen om het oude te behouden.

Als je je pad volgt is angst dat je leven bedreigd wordt onnodig.
Alles wat op je pad komt draagt bij aan het nieuwe leven dat je wilt manifesteren.    

< Vorige     Volgende  >

Reageren? Stuur een e-mail


Bedrijfsgegevens:
Praktijk Cisca de Lint
Dolfijnpark 4
2983 AZ Ridderkerk

T: 06-29236792
E: info@praktijkciscadelint.nl

KvK: 24462049

Aangesloten bij:
Beroepsvereniging CAT
CAT
Geschilleninstantie GAT
GAT