HOME OVER MIJ CONTACT  MENU

Wat is levensloopcoaching?

 

 

Wat is levensloopcoaching?

Levensloopcoaching is erop gericht je levensloop in lijn te brengen met je levensplan.
In het begin van je leven heb je nog weinig mogelijkheden om je levensplan te volgen. Je bent afhankelijk van anderen en laat je meenemen in het leven dat ze voor jou gekozen hebben. Het kan ook zijn dat er mensen op je pad komen die jouw keuzes afwijzen en je dat duidelijk laten merken. Als je je bedreigt voelt door het gedrag van deze mensen, dan kan je besluiten om je leven te gaan aanpassen. Dat lijkt veiliger.
Op een gegeven moment zal je leven gaan knellen omdat het niet past bij wie je werkelijk bent. Je ┬┤tools┬┤ om je levensplan vorm te kunnen geven en je levenspad te kunnen volgen ondanks de druk van anderen om hiervan af te wijken, zijn dan ook al zover ontwikkeld dat je deze kan gaan leren toepassen.

Via levensloopcoaching ondersteun ik je bij jouw veranderingsproces van een leven dat niet bij je past omdat je je hebt aangepast bij je omgeving, naar een leven dat precies past bij wie jij bent en dat is afgestemd op je omgeving.
Je gaat bewust je eigen levensplan vormgeven en je eigen levenspad volgen, door de juiste keuzes te maken, het juiste gedrag te vertonen en door op de juiste manier te handelen, afhankelijk van de situatie.

De relatie tussen levensloop, levenspad en levensplan

De kwaliteit van je leven op dit moment is een rechtstreeks gevolg van de weg die je bent gegaan door het leven, je levensloop. Je kunt terugblikken op hoe je leven is verlopen en je afvragen waarom dat zo is gegaan.
Lichamelijke-, psychische-, en/of relationele problemen duiden erop dat je leven niet is verlopen op de voor jouw best mogelijke manier. De aard van de problemen verraadt dan welk onbewuste gedrag, welke onbewuste keuzes, trauma's, overtuigingen of overlevingsstrategieën hierbij een rol hebben gespeeld.
Als levensloopcoach breng ik je levensloop in verband met je levensplan. Ik kijk dan naar waar je bent afgeweken van dit plan en waarom, en ik laat je zien hoe het anders kan. Vervolgens leer ik je hoe je in de toekomst je route door het leven kunt bepalen door een van de vele levenspaden uit je levensplan vorm te geven.

Boek een gratis kennismakingsgesprek

Direct plannen


Bedrijfsgegevens:
Praktijk Cisca de Lint
Dolfijnpark 4
2983 AZ Ridderkerk

T: 06-29236792
E: info@praktijkciscadelint.nl

KvK: 24462049

Aangesloten bij:
Beroepsvereniging CAT
CAT
Geschilleninstantie GAT
GAT