HOME OVER MIJ CONTACT  MENU

Blogs - Bewust Multidimensionaal Leven

Je volledige ruimte innemen, waarom is dat belangrijk?

Januari 2023

Ik kreeg net het inzicht dat de lichamelijke problemen waar ik al een aantal jaren mee kamp veroorzaakt worden doordat ik zo min mogelijk ruimte probeer in te nemen. Mijn spieren spannen zich aan om mij zo smal en klein mogelijk te maken.

Ik doe dat (onbewust) omdat ik de levens van andere mensen zo min mogelijk wil verstoren. Zo min mogelijk maar het liefst helemaal niet, omdat het kan leiden tot een afwijzende en meestal agressieve reactie mijn richting op.
En dat is ergens wel te begrijpen, want als ik mijn ruimte inneem verandert er onvermijdelijk iets in de levens van iedereen die op de een of andere manier met mij verbonden is.
Waarom dat zo is? Dat zal ik uitleggen.

Volledig aanwezig zijn in alle dimensies van mijn bestaan

Als ik mijn ruimte inneem, dan ben ik volledig aanwezig in alle dimensies van mijn bestaan. Niet alleen in de fysieke werkelijkheid, maar bijvoorbeeld ook in het kwantumgebied (deeltjesniveau) en het gebied waar de eenheid van het leven zichtbaar is. Hierdoor kan ik waarnemen hoe alle levens met elkaar samenhangen en hoe deze samenhang kan worden hersteld, daar waar het fysieke leven dat mensen voor zichzelf hebben gecreëerd hiervan afwijkt.

Het herstellen van de samenhang van het leven in de fysieke werkelijkheid gaat niet vanzelf. We moeten die veranderingen wel zelf aanbrengen in ons leven. Door bepaalde keuzes te maken, bepaald gedrag te vertonen, op een bepaalde manier te handelen en door bepaalde acties te (laten) nemen.
Als ik mijn ruimte inneem dan co-creëer ik vanuit de collectieve en individuele levensplannen de veranderingen die via mij willen en kunnen ontstaan. Daarmee breng ik niet alleen verandering in mijn eigen leven, maar ook in dat van anderen.
Ik heb daar de keuze in om dit op de voor mij en anderen beste manier te doen. En eerlijk gezegd is dat een hele zoektocht, een leertraject. Vaak voelen mensen zich aangevallen omdat ze het idee hebben dat ik vind dat ze hun leven niet goed hebben ingericht. Dat de keuzes die ze in het verleden gemaakt hebben niet goed waren. Vaak schieten ze dan in de verdediging en gaan ze zich ingraven om ervoor te zorgen dat alles bij het oude blijft.

Als ik mijn volledige ruimte inneem, dan houd ik voor anderen de ruimte open waarin hun afgestemde leven kan ontstaan. Zowel in het kwantumgebied als in de fysieke werkelijkheid. Zo ondersteun ik anderen bij het manifesteren op hun eigen tempo van hun best mogelijke leven in afstemming met al het overige leven.
Dit werkt goed bij mensen die zichzelf en hun eigen leven nog moeten ontwikkelen. Voor hen is het voldoende dat ze de ruimte en tijd krijgen waarin ze hun best mogelijke leven kunnen ontwikkelen, manifesteren en leven.
Bij mensen die hun leven al hebben ingepast in de bestaande werkelijkheid is echter een transformatietraject nodig en moet ik aan de slag om hen actief te ondersteunen bij het aanbrengen van de benodigde veranderingen in hun leven. Dit gaat makkelijker bij mensen voor wie het oude leven niet werkt en die daardoor in de knel komen, dan bij mensen die een manier hebben gevonden om de constructies in de bestaande wereld voor hen te laten werken.
Voor de mensen die in de problemen zijn gekomen omdat de bestaande werkelijkheid niet bij hen past, is mijn hulp bij het in gang zetten en vormgeven van hun veranderingstraject zeer welkom. Deze mensen doen dan ook wat nodig is om die verandering voor zichzelf te realiseren.
Voor de mensen, echter, die een manier hebben gevonden om de bestaande wereld voor hen te laten werken, is het idee dat er iets aan hun leven gaat veranderen een nachtmerrie. Als ik ze dan toch meeneem in hun onvermijdelijke transformatietraject dan schieten ze in de weerstand, weigeren ze mee te werken of gaan ze zelfs actief tegenwerken.

Werken met mensen uit deze laatste groep heeft ervoor gezorgd dat ik me, nadat alle veranderingen waaraan ik werkte waren afgerond, weer volledig heb teruggetrokken uit de dimensies van het bestaan waarin ik de innerlijke samenhang kan waarnemen.

Mijn aanwezigheid beperken tot de ruimte die anderen open laten

Ik concentreerde mijn aanwezigheid vooral in de fysieke werkelijkheid.
Ik perste mezelf in die kleine ruimtes die overblijven als de ruimte gevuld wordt met alle individuele levens die als kleine eilandjes los van elkaar bestaan.
Ieder afgescheiden individu baseert zijn of haar leven op een eigen verhaal. Een verhaal dat gebaseerd is op overtuigingen die zijn ontstaan door ervaringen in het verleden, het eigen verleden of zelfs vorige levens en het verleden van voorouders.
Deze verhalen hebben geen enkele relatie met het afgestemde best mogelijke leven dat via deze mensen wil ontstaan. Maar omdat ik niet meer aanwezig was in de kwantumruimte, voelde ik dat niet en had ik geen enkele behoefte om de verhalen open te breken om ruimte te creëren om die levens af te kunnen stemmen op de innerlijke samenhang van het leven.

De transformatie van afgescheiden naar afgestemd leven weer op gang brengen

En ik vermoed dat ik niet de enige ben.
Ik lees vaak dat mensen zich afzonderen van mensen waar ze een ongemakkelijk gevoel bij krijgen. Maar ja, dat ongemakkelijke gevoel heeft juist te maken met het feit dat de levens van die mensen niet zijn afgestemd op jouw leven en daarmee het leven als geheel. Het voelen van een dissonant, het aanvoelen van disharmonie, is één van de tools die jij hebt om de juiste verandering te kunnen brengen in een situatie.

Herken je jezelf hierin?
Weet dan dat we, door ons te verstoppen in de ruimtes tussen alle verhalen, hebben meegewerkt aan het in stand houden van een afgescheiden leven en is het collectieve transformatieproces naar een afgestemd leven tot stilstand gekomen.
Als ik kijk naar de ontwikkelingen in de fysieke werkelijkheid dan zie ik dat sommige verhalen aan kracht hebben gewonnen. In plaats van de transformatie van afgescheiden naar afgestemd leven, wordt nu (excessief) geweld gebruikt om afscheiding te creëren en op elkaar afgestemde levens te vernietigen.
Een omgekeerde transformatie dus eigenlijk, van afgestemd leven naar leven ten koste van anderen.

Ik ga vanaf nu mijn volledige ruimte weer innemen en ga verder met het afstemmen van alle levens op elkaar, zodat het veranderingsproces naar een op de innerlijke samenhang afgestemd leven weer verder gaat.
Als jij dat ook doet, dan kunnen we samen de transformatie naar een afgestemd collectief leven een flinke impuls geven.

En als je mijn hulp daarbij nodig hebt, neem dan contact met me op.

< Vorige     Volgende  >

Vragen? Stuur een e-mail


Bewust Multidimensionaal Leven

Februari 2024
‘Holding space’, een belangrijke activiteit voor de manifestatie van het best mogelijke afgestemde leven voor iedereen
Het verschil voelen tussen de zachte push van je eigen levensstroom en de kracht van invloeden van buitenaf
Januari 2024
In 12 stappen leren manifesteren als drie-eenheid, de integratie van Mens (buik), Ziel (hart) en Geest (hoofd)
Januari 2023
Je volledige ruimte innemen, waarom is dat belangrijk?
November 2022
Vanuit innerlijk leiderschap de gezamenlijke afgestemde werkelijkheid manifesteren
September 2022
De innerlijke energietransitie: van conflictenergie naar levensenergie
Mei 2022
Doorbreken van de illusie dat de vorm van materie jouw leven bepaalt
April 2020
De nieuwe samenleving is een dienende samenleving
Crisis, de noodrem van ons zelfherstellend vermogen
Januari 2020
2020, tijd voor een evaluatie
September 2019
Herken je talent om te leven in samenhang met al het leven
Augustus 2018
"Window of opportunity"
Juli 2018
Laat jij verandering toe?
Juli 2017
Jij bent van onschatbare waarde!
Juni 2017
Hoe bewust ben jij je van je aura?
Meestromen met de creatieve energie van afgestemde keuzes
Oktober 2016
Hoe kom ik vanuit mijn huidige leven naar mijn nieuwe leven?
Augustus 2016
Wat is dat precies: mijn best mogelijke leven?
Juni 2016
Dualiteit gebruiken als 'tool' en voor je laten werken in plaats van jezelf te verliezen in onverenigbare tegenstellingen.
Hogere vaardigheden voor het bewaken van de intrinsieke samenhang van het leven.
November 2015
Duidelijkheid over je levenspad, naar jezelf en anderen, creëert harmonie met je omgeving.
Oktober 2015
Angst voor de toekomst lost op in het schijnsel van het eigen innerlijke licht
September 2015:
Manifestatie. Je ideëen en plannen leiden tot succes. De vruchten van je werk worden zichtbaar
Augustus 2015:
Hoe bepaal je jouw volgende stap in de nieuwe werkelijkheid?

Bedrijfsgegevens:
Praktijk Cisca de Lint
Dolfijnpark 4
2983 AZ Ridderkerk

T: 06-29236792
E: info@praktijkciscadelint.nl

KvK: 24462049

Aangesloten bij:
Beroepsvereniging CAT
CAT
Geschilleninstantie GAT
GAT