HOME OVER MIJ CONTACT  MENU

Blogs - Bewust Multidimensionaal Leven

Herken je talent om te leven in samenhang met al het leven

September 2019

Waarschijnlijk heb ook jij een natuurlijk talent dat bedoeld is om je leven vorm te geven volgens de intrinsieke samenhang van het leven. Dat talent is in het verleden vrijwel zeker ontkend, waardoor jij je afgewezen voelde. Er moest wel iets mis zijn met jou.

Jouw streven om het leven in samenhang vorm te geven paste niet bij de werkelijkheid van een oppervlakkig leven waarin je terecht was gekomen. Vanuit een oppervlakkige kijk op de werkelijkheid heeft het leven immers geen enkele samenhang!
Het gaat er dan slechts om zèlf zo goed en zo comfortabel mogelijk te overleven met de hulp van anderen. Desnoods ten koste van anderen. Er is tenslotte niemand die rekening houdt met jouw belangen. Daarom moet je goed voor jezelf zorgen en moet je op de een of andere manier anderen zover zien te krijgen dat ze in jouw behoeften voorzien. Dat ze jouw leven zo zullen vormgeven dat jij kunt overleven, zo comfortabel mogelijk

Maar dit wereldbeeld was jou vreemd.
Jij leeft jouw leven ten behoeve van anderen, omdat je weet dat het leven wel degelijk samenhang heeft, ook al is die samenhang aan de oppervlakte van het leven niet direct zichtbaar. Jouw leven staat niet op zichzelf maar is ingebed in de levens van anderen, op zo’n manier dat iedereen het leven kan leven dat het beste bij iedereen past. Jij hebt anderen iets te bieden en anderen hebben jou iets te bieden. Alle levens passen perfect in elkaar, als je de intrinsieke samenhang van het leven als geheel maar in de gaten houdt.
Zo kijk jij naar het leven.

Deze twee wereldbeelden lijken te conflicteren, maar toch passen ze precies in elkaar. Jouw talent komt namelijk het beste tot zijn recht in samenwerking met mensen die zelf hun leven niet in samenhang kunnen vormgeven. Daardoor hebben mensen die denken dat ze jou nodig hebben om zo goed en comfortabel mogelijk te kunnen overleven, aan jou een goeie. Want jij zult blijven proberen om samenhang te creëren in jullie levens, terwijl die samenhang nooit kan worden bereikt.

Hoewel je je talenten hebt verspild, ten koste van de kwaliteit van je eigen leven, aan mensen die niet streven naar samenhang van alle levens, is de periode waarin je je hebt verbonden met deze personen niet voor niets geweest.
Je bent nu namelijk in staat om onderscheid te maken tussen mensen die zonder jouw talenten hun leven niet in samenhang kunnen vormgeven en mensen die jouw talenten willen gebruiken om zelf zo goed mogelijk te kunnen overleven.
Je hebt ervan geleerd dat je je talent niet in iedere situatie kunt inzetten.

Om je te helpen jouw talent te herkennen vertel ik je hieronder mijn verhaal.

Ik blijk van nature hele soepele gewrichten te hebben. Dat is heel handig, want daardoor kan ik onderzoeken wat de ander beweegt door even met deze persoon mee te bewegen. Hierdoor kan ik er namelijk achter komen hoe ik het beste bij die ander kan aansluiten zodat we allebei het leven kunnen vormgeven dat het beste past bij ons, en bij iedereen met wie onze levens verbonden zijn.
Ik kan met iemand meebewegen en daarna weer in mijn eigen centrum terugkomen om vanuit een toestand van evenwicht de juiste actie uit te zetten, zonder dat mijn lichaam een beschadiging oploopt omdat ik mij op een manier bewogen heb die niet echt bij mij paste.

Dit blijkt echter alleen goed te werken als ik als zuivere observator kan meebewegen.
Op het moment dat ik ga meebewegen met iemand die mij ziet als iemand die ‘meegaand’ is en die van deze eigenschap (die ik dus niet bezit) gebruik denkt te kunnen maken om mij in te zetten om zelf zo comfortabel mogelijk te kunnen overleven, dan gaat het mis.
Want op het moment dat ik weer in mijn centrum terug wil komen om de natuurlijke samenhang in onze levens te herstellen, dan wil die persoon mij vasthouden. Hij of zij zal dan proberen mij via verleiding, onderdrukking, emotionele chantage, neerhalen, machtsmisbruik of bedreiging zover te krijgen dat ik blijf meebewegen.
En als ik daaraan toegeef, dan word ik in een onnatuurlijke houding gedwongen en raken mijn gewrichten overbelast. Mijn lichaam komt in de overlevingsmodus en probeert mijn gewrichten zo te verstevigen dat ik zo goed mogelijk kan blijven functioneren in die onnatuurlijke houding.
Mijn lichaam is een trouwe bondgenoot.

Nu ik dit door heb en weet wat deze mensen drijft, kan ik alle levens weer op elkaar afstemmen ondanks pogingen om mij met hen mee te laten bewegen. Het negeren van de initimidaties bleek niet voldoende, omdat mijn lichaam dit gedrag nog wel als bedreigend interpreteerde. Om mijn lichaam geen stress te bezorgen, zodat het kan helen en de flexibiliteit kan herstellen, ben ik mijn keuzes en acties gaan aanpassen om de triggers te vermijden waardoor het bedreigende gedrag geactiveerd wordt.
Mijn lichaam heeft nu haar natuurlijke flexibiliteit bijna weer helemaal terug. Ik kan weer even meebewegen en weer terugkomen in mijn natuurlijke evenwicht om de juiste acties uit te zetten om mijn leven in samenhang met de levens van anderen vorm te geven.

Wat is jouw talent waarmee je de natuurlijke samenhang in het leven kan herstellen en bewaren?

Wil jij jouw leven en de levens van alle mensen die met jou verbonden zijn zo op elkaar afstemmen dat iedereen het leven kan leven dat precies bij hem of haar past?
Ik ondersteun je graag bij het afstemmen van jouw leven, werk èn privé. Je kunt me bereiken via mobiel: 06-29236792 of e-mail: info@praktijkciscadelint.nl.

< Vorige     Volgende  >

Vragen? Stuur een e-mail


Bewust Multidimensionaal Leven

Januari 2023
Je volledige ruimte innemen, waarom is dat belangrijk?
November 2022
Vanuit innerlijk leiderschap de gezamenlijke afgestemde werkelijkheid manifesteren
September 2022
De innerlijke energietransitie: van conflictenergie naar levensenergie
Mei 2022
Doorbreken van de illusie dat de vorm van materie jouw leven bepaalt
April 2020
De nieuwe samenleving is een dienende samenleving
Crisis, de noodrem van ons zelfherstellend vermogen
Januari 2020
2020, tijd voor een evaluatie
September 2019
Herken je talent om te leven in samenhang met al het leven
Januari 2019
Effectieve pijnbestrijding
Augustus 2018
"Window of opportunity"
Juli 2018
Laat jij verandering toe?
Juli 2017
Jij bent van onschatbare waarde!
Juni 2017
Hoe bewust ben jij je van je aura?
Meestromen met de creatieve energie van afgestemde keuzes
Oktober 2016
Hoe kom ik vanuit mijn huidige leven naar mijn nieuwe leven?
Augustus 2016
Wat is dat precies: mijn best mogelijke leven?
Juni 2016
Dualiteit gebruiken als 'tool' en voor je laten werken in plaats van jezelf te verliezen in onverenigbare tegenstellingen.
Hogere vaardigheden voor het bewaken van de intrinsieke samenhang van het leven.
November 2015
Duidelijkheid over je levenspad, naar jezelf en anderen, creëert harmonie met je omgeving.
Oktober 2015
Angst voor de toekomst lost op in het schijnsel van het eigen innerlijke licht
September 2015:
Manifestatie. Je ideëen en plannen leiden tot succes. De vruchten van je werk worden zichtbaar
Augustus 2015:
Hoe bepaal je jouw volgende stap in de nieuwe werkelijkheid?

Bedrijfsgegevens:
Praktijk Cisca de Lint
Dolfijnpark 4
2983 AZ Ridderkerk

T: 06-29236792
E: info@praktijkciscadelint.nl

KvK: 24462049

Aangesloten bij:
Beroepsvereniging CAT
CAT
Geschilleninstantie GAT
GAT