HOME OVER MIJ CONTACT  MENU

Blogs - Bewust Multidimensionaal Leven

Hoe kom ik vanuit mijn huidige leven naar mijn nieuwe leven?

Oktober 2016

Je huidige leven is niet meer wat het geweest is. Het past niet meer bij je.
Je ziet het leven dat wèl bij je past al voor je en hebt misschien zelfs al stappen genomen om die toekomst vorm te geven.
Jouw leven is echter nog verweven met de levens van anderen, waardoor je niet zomaar van de ene dag op de andere van je oude leven in je nieuwe leven kunt stappen zonder dat dat negatieve gevolgen heeft voor de kwaliteit van je eigen leven of voor de kwaliteit van de levens van anderen.
Hoe pak je dat het beste aan?

Veranderen Richting Gewenste Toekomst

Natuurlijke Evolutie van het Leven

Natuurlijke evolutie is een proces dat zich geleidelijk in het leven op Aarde voltrekt.
Het is een continue veranderingsproces.
Het Aardse leven, dat de basis is voor jouw persoonlijke leven, verandert in ieder moment steeds een heel klein beetje en is daardoor voortdurend in beweging.

Of je in staat bent deze veranderingen op te merken en tijdig de juiste veranderingen in je persoonlijke leven aan te brengen zodat je met het leven kunt meebewegen, is afhankelijk van hoe je de werkelijkheid waarneemt, vanuit welk deel van jezelf, en in hoeverre alle delen van jou zijn geïntegreerd tot één geheel.

Van waaruit beleef jij het Leven?

Leef je binnen de grenzen van je eigen veilige werkelijkheid, of misschien zelfs wel in de werkelijkheid van een ander? Ben je volledig aanwezig in de fysieke werkelijkheid? Of in het onbegrensde gebied buiten die fysieke werkelijkheid? Of in het grensgebied zowel binnen als buiten de fysieke werkelijkheid?

Wanneer je 'gevangen' zit in je eigen wereldje (overtuigingen- of geloofssysteem) of in die van een ander, dan kan je de kleine veranderingen niet waarnemen en kan je persoonlijke leven zomaar opeens totaal veranderen zonder dat je daarop was voorbereid.
Wanneer echter alle delen functioneren als één geheel, en je dus volledig aanwezig bent in het geheel dat jij bent, dan ben je zelfs in staat om via je persoonlijke leven de natuurlijke evolutie van het leven te sturen in de richting van het best mogelijke leven voor iedereen.

Veranderen Richting Gewenste Toekomst

Al die kleine veranderingen in het leven gebeuren niet zomaar. Het zijn de stapjes die nodig zijn om een werkelijkheid te creëren die meer en andere mogelijkheden heeft om het leven te vormen en te beleven dan de huidige werkelijkheid, met als doel het Leven te ontplooien en ontwikkelen zodat het in al zijn schitterende aspecten kan worden ervaren.
De veranderingen worden als het ware aangetrokken door een toekomstige mogelijke werkelijkheid. Er is een onzichtbare (kracht)lijn tussen het verleden, het heden en de toekomst, waarlangs de veranderingen plaatsvinden. Het is een mogelijke toekomst, geen zekere. Er zijn veel mogelijke toekomsten.

Van dit gegeven kan je gebruik maken om via je persoonlijke leven bewust de best mogelijke toekomst vorm te geven, in lijn met de natuurlijke evolutie van het leven.

Rekening Houden met de (Afwijkende) Keuzes van Anderen

Het eigen persoonlijk leven kan vormgegeven worden onafhankelijk van de natuurlijke loop van het Aardse leven en het natuurlijke veranderingsproces van dat leven.
Het is mogelijk om je een toekomst voorstellen en die voor jezelf en voor anderen te creëren. Deze toekomst heeft dan helemaal niets te maken met de mogelijke toekomsten die in het verschiet liggen en kunnen daarmee conflicteren.
Het is een verzonnen toekomst, op basis van het verleden (voorstellingsvermogen van de menselijke geest), of op basis van mogelijkheden die geen enkele relatie (hoeven te) hebben met de werkelijke mogelijkheden van de fysieke werkelijkheid (voorstellingsvermogen van de hogere Geest).
Als je dan helemaal opgaat in je eigen wereldje of het wereldje van anderen en je merkt de minieme veranderingen in het natuurlijke leven niet op, dan kan het gebeuren dat je overvallen wordt door een enorme verandering van buitenaf waardoor jouw persoonlijke leven totaal instort.
Dit leidt er dan weer toe, dat je je leven gaat (ver)zekeren, waardoor je jezelf nog steviger in je persoonlijke werkelijkheid terugtrekt, wachtend op de volgende grote ramp die je persoonlijke leven overhoop gooit.

Bij het vormgeven van je best mogelijk toekomst kan je dan ook het beste rekening houden met deze 'angst voor instorting van het leven', zowel voor jezelf als voor anderen. Zorg bij het vormgeven van de best mogelijke toekomst voor een geleidelijk overgang. Niet alleen voor jezelf, maar voor iedereen. Ondersteun anderen om hun leven geleidelijk in lijn te brengen met het natuurlijke leven.

< Vorige     Volgende  >

Vragen? Stuur een e-mail


Bewust Multidimensionaal Leven

Februari 2024
‘Holding space’, een belangrijke activiteit voor de manifestatie van het best mogelijke afgestemde leven voor iedereen
Het verschil voelen tussen de zachte push van je eigen levensstroom en de kracht van invloeden van buitenaf
Januari 2024
In 12 stappen leren manifesteren als drie-eenheid, de integratie van Mens (buik), Ziel (hart) en Geest (hoofd)
Januari 2023
Je volledige ruimte innemen, waarom is dat belangrijk?
November 2022
Vanuit innerlijk leiderschap de gezamenlijke afgestemde werkelijkheid manifesteren
September 2022
De innerlijke energietransitie: van conflictenergie naar levensenergie
Mei 2022
Doorbreken van de illusie dat de vorm van materie jouw leven bepaalt
April 2020
De nieuwe samenleving is een dienende samenleving
Crisis, de noodrem van ons zelfherstellend vermogen
Januari 2020
2020, tijd voor een evaluatie
September 2019
Herken je talent om te leven in samenhang met al het leven
Augustus 2018
"Window of opportunity"
Juli 2018
Laat jij verandering toe?
Juli 2017
Jij bent van onschatbare waarde!
Juni 2017
Hoe bewust ben jij je van je aura?
Meestromen met de creatieve energie van afgestemde keuzes
Oktober 2016
Hoe kom ik vanuit mijn huidige leven naar mijn nieuwe leven?
Augustus 2016
Wat is dat precies: mijn best mogelijke leven?
Juni 2016
Dualiteit gebruiken als 'tool' en voor je laten werken in plaats van jezelf te verliezen in onverenigbare tegenstellingen.
Hogere vaardigheden voor het bewaken van de intrinsieke samenhang van het leven.
November 2015
Duidelijkheid over je levenspad, naar jezelf en anderen, creëert harmonie met je omgeving.
Oktober 2015
Angst voor de toekomst lost op in het schijnsel van het eigen innerlijke licht
September 2015:
Manifestatie. Je ideëen en plannen leiden tot succes. De vruchten van je werk worden zichtbaar
Augustus 2015:
Hoe bepaal je jouw volgende stap in de nieuwe werkelijkheid?

Bedrijfsgegevens:
Praktijk Cisca de Lint
Dolfijnpark 4
2983 AZ Ridderkerk

T: 06-29236792
E: info@praktijkciscadelint.nl

KvK: 24462049

Aangesloten bij:
Beroepsvereniging CAT
CAT
Geschilleninstantie GAT
GAT